Om skogqvist olje & transport ab

SKOGQVIST har i släkten en historia som går så långt tillbaka som till före 1920-talet då Jannes farfars far JF Skogqvist importerade drivmedel och handelsvaror med båt i Strömsund Hamn, Råneå. Han var då den största importören av bränsle åt Standard Oil (Esso) norr om Sundsvall. Bränsleinköpen fortsatte ändå till början av 60-talet, då Skogqvist övergick till att endast bedriva oljetransporter.

1979 köpte Jannes far Lorentz Skogqvist oljebilen av sin bror Lars Skogqvist. Verksamheten bestod då av transport av tjockolja och bitumen med ett fordon. 1987 klev Janne in i företaget och 1991 ombildades den enskilda firman till aktiebolaget Skogqvist Olje och Transport AB.

Idag består familjeföretaget av 6 fordon som bemannas av 6-10 anställda. Transporterna består bland annat av vägoljor, spilloljor, tjockolja, bitumen, eldningsoljor och drivmedel runt hela Norr och Västerbotten.

Sedan 2015 har Skogqvist Olje återgått till att sälja drivmedel och eldningsoljor för en helhetslösning för kunden.

2017 har vi tagit över 3 Dieselstationer av Selbergs Oljor i Boden. Tankstationerna ligger på Ing3, Björkelund och Bodensågen. 

Vi har lång erfarenhet i branschen och jobbar idag aktivt för snabba och effektiva logistiklösningar med stor flexibilitet mot kunden.

Ledningen består av idag

Jan Skogqvist
VD / Ägare

Cathrine
Skogqvist
Ekonomi/Adm

Lorentz Skogqvist
Ägare